onzeTarieven


Wat kost een advocaat

Bij Juridisch.eu gelden heldere tarieven. U wilt geen verrassingen achteraf. U kunt kiezen uit drie mogelijkheden:

 • Vaste prijzen

  In bepaalde situaties is het mogelijk om een vaste prijs overeen te komen.

 • Gefinancierde rechtsbijstand

  Bij een lager inkomen is het mogelijk dat de overheid een deel van de advocaat kosten dekt.

 • Uurtarief

  De werkzaamheden worden tegen een vast uurtarief in rekening gebracht.

Vaste Prijzen

In sommige situatie kunt u kiezen voor een pakket met een vaste prijs. Wij weten als geen ander dat elk situatie anders is, het is dan ook aan te raden om altijd een vrijblijvend gesprek met ons aan te gaan. Zo kunnen wij gelijk de situatie analyseren en de beste oplossing ervoor uitwerken.

Gefinancierde rechtsbijstand

Wij kijken altijd eerst of u in aanmerking komt voor de door de overheid gefinancierde rechtshulp. U betaalt altijd een eigen bijdrage, de hoogte hiervan is afhankelijk van uw inkomen en vermogen van 2 jaar geleden.

Uurtarief

Het vaste uurtarief is afhankelijk van de advocaat die de zaak in behandeling neemt. Het uurtarief variert tussen € 120,- en 250,-.  In voorkomende gevallen kan een lager uurtarief worden overeengekomen, bijvoorbeeld indien uw inkomen net iets te hoog is om voor gefinancierde rechtshulp in aanmerking te komen.

Wat heeft precies invloed op de uurtarief?

 • Rechtsgebieden

  Sommige rechtsgebieden zijn complexer waardoor je een advocaat nodig hebt met een specialisatie op dat gebied

 • Ervaring

  Een advocaat met een lange trackrecord kan misschien een hoger uurtarief hebben maar vaak kom je er goedkoper uit omdat ze minder lang met de zaak bezig hoeven te zijn.

 • Regio

  In sommige regio's zijn de uurtarieven duurder puur vanwege de vestiging kosten. Onze advocaten worden er niet rijker van, het is eenmaal duurder om diensten in hartje Amsterdam te bieden t.o.v. Groningen.