Aanbevolen Specialisten

Advocatenkantoor Brouwer

  1. Home
  2. »
  3. Arbeidsrecht
  4. »
  5. Advocatenkantoor Brouwer
Adres:
Stationsweg 35, 6711 PJ, Ede, Nederland
Beschrijving:

Advocatenkantoor Brouwer is opgericht door mr. Dick Brouwer. Een gedreven en betrokken advocaat met kennis van zaken.

Mijn naam is Dick Brouwer (1959) en ik studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen. Mijn eerste baan als advocaat was in Emmen.

Daarna ben ik verkast naar Arnhem; ik koos voor de sociale advocatuur. Bij het Bureau voor Rechtshulp in Arnhem specialiseerde ik mij in arbeidsrecht en het sociaal-zekerheidsrecht. Dat betekende dat ik me veelal bezighield met zaken op het vlak van loonvorderingen, cao’s, ontslag, afvloeiingsregelingen en reorganisaties.

Na tien jaar sociale advocatuur wilde ik de commerciële advocatuur proeven. Bij Tomlow Advocaten te Utrecht wachtte mij een nieuwe uitdaging. Veelal stond ik bedrijven als advocaat ter zijde in arbeidszaken en contractenrecht.Daarnaast heb ik op verzoek van uitgeverij Kluwer meegewerkt aan de ontwikkeling van cursusmateriaal en lesboeken voor (postacademische) opleidingen arbeidsrecht en sociale zekerheid.

In mei 2005 heb ik in Ede mijn eigen advocatenkantoor opgezet. Gespecialiseerd in arbeidsrecht en sociale zekerheid (Bijstand/Participatiewet, Wmo, WW etc.).  Daarnaast behandel ik veel zaken met betrekking tot contracten voor ondernemers en consumenten. Verder merk ik dat klanten mijn persoonlijke eigenschappen waarderen: informeel, betrokken, daadkrachtig en, daar waar nodig, tegen de stroom in. Tot slot vind ik het van belang dat vragen van mijn cliënten of wie dan ook rechtstreeks, concreet en zonder omhaal van woorden snel worden beantwoord.

Het bereik van mijn praktijk beperkt zich niet tot Ede en omgeving. Vrijwel heel Nederland is mijn werkveld. Cliënten willen een deskundige advocaat met wie zij goed en vlot kunnen overleggen en die hun taal verstaat. Daarbij laten zij zich doorgaans niet leiden door afstand.

Zolang een advocaat goed bereikbaar is, wordt afstand doorgaans niet als storend ervaren. Veel bedrijven, particulieren en bewindvoerders gebruiken Advocatenkantoor Brouwer ook voor snel advies en overleg. Bescheiden even per e-mail naar mij toezenden en dan even bellen alvorens een handtekening gezet wordt onder het contract of voordat actie wordt ondernomen.

Advocatenkantoor Brouwer is een klein, zeer goed geoutilleerd kantoor. Voordelen: snelle lijnen en persoonlijk contact.

Betrokkenheid speelt bij mij ook een grote rol. Betrokkenheid bij mensen en hun toegang tot het recht. Zo spelen bijvoorbeeld zaken rondom een uitkeringen zich doorgaans af in de pro deo sfeer. Dergelijke zaken behandel ik ook. Ik wil namelijk ook rechtzoekende terzijde staan die zich geen betalende advocaat kan veroorloven. En of u nu bij mij bent als betalende of pro deo, cliënt, de kwaliteit van mijn werk verandert niet.

Het recht dient er namelijk voor een ieder te zijn, zo is mijn principiële opvatting.

Voor de rechtsgebieden sociale zekerheid en arbeidsrecht worden jaarlijks 10 punten behaald.

Contact Informatie
Telefoon: 0318 – 65 17 17
Website: