RechtsgebiedenStrafrecht Advocaat


Beschuldiging

Het is natuurlijk hartstikke vervelend als je beschuldigd wordt van een strafbaar feit. Gelukkig is het in Nederland zo dat iedereen het recht heeft op bijstand door een strafrecht advocaat. Wanneer je voor een rechter moet verschijnen heb je meestal al genoeg stress en druk op je schouders, dan wil je niet nog eens hoeven nadenken over alles wat er bij komt kijken. Daarom is het verstandig om in deze chaotische tijd een strafrecht advocaat in te huren. Deze advocaat bekijkt jouw zaak en probeert het best mogelijke resultaat te behalen. Een strafrecht advocaat heeft geen mening over jou of de strafbare feiten die je begaan zou hebben, je hoeft dus niet bang te zijn dat de advocaat jou beoordeelt.

Wat houdt het werk van een strafrecht advocaat in?

Een strafrecht advocaat is er om alle juridische aspecten van jouw zaak te regelen. Zij geven jou informatie over het gehele traject, bereiden je voor op alle mogelijke situaties en begeleiden jou tijdens de gehele procedure. De advocaat zal al zijn beschikbare middelen inzetten om een zo positief mogelijk resultaat voor jou te behalen. Ook kennen zij het strafrecht als de binnenkant van hun hand en kunnen zij alle vragen beantwoorden die je mogelijk zou kunnen hebben. Als er iemand is waar je naar moet kijken in deze chaotische periode, dan is het wel de strafrecht advocaat.

Pro Deo bijstand krijgen

Niet iedereen kan het veroorloven om een strafrecht advocaat in te huren, maar wel iedereen in Nederland heeft recht om een advocaat om hulp te vragen. Om mensen met een minder inkomen tegemoet te komen is er bepaald dat je een 'pro deo advocaat' kunt aanvragen. Hierbij worden een groot gedeelte van de kosten betaalt door de staat. Het enige wat jij nog hoeft te betalen is de eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage wordt berekend afhankelijk van jouw huidige inkomen. Er zijn natuurlijk wel eisen waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen voor een pro deo advocaat.

Vragen

Heb je nog andere vragen of wil je weten of je recht heb op een pro deo advocaat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij hebben een samenwerking met advocaten door heel Nederland en er is dus altijd een advocaat in de buurt te vinden. Met de informatie die jij ons geeft zullen wij kijken wat de mogelijkheden zijn en of er nog speciale omstandigheden zijn. Veroordeeld worden voor een strafbaar feit is niet niks, zorg dat je de juiste hulp inschakelt.