RechtsgebiedenJeugdstrafrecht


Kind

Meestal is het niet de bedoeling dat kinderen in aanraking komen met welk soort recht dan ook, maar in uitzonderlijke gevallen is dit niet te vermijden. Dit is bijvoorbeeld het geval als het kind uit huis geplaatst wordt of bij een ondertoezichtstelling. Dit soort dingen vallen onder het jeugdrecht. Wanneer een kind in aanraking komt met het jeugdrecht betekent het meestal niets goeds. Dat soort situaties hebben dan ook enorm veel indruk op een kind en zullen hun vaak hun hele leven bij blijven. Omdat het een gevoelig onderwerp is, is het altijd slim om een advocaat in te schakelen die gespecialiseerd is in het jeugdrecht. Zij weten waar ze het over hebben en weten goed wat voor soort hulp en begeleiding nodig zijn in dit soort situaties, zowel vanuit de advocaat als vanuit andere instellingen.

Advocaat jeugdrecht

Wanneer een kind in aanraking komt met een juridische kwestie kan dit behoorlijk wat indruk achter laten. Dit is natuurlijk niet voor niets, het jeugdrecht komt namelijk alleen om de hoek kijken als er iets heftigs gebeurt is. Het is dan ook goed te snappen dat er in deze periode veel verdriet, onzekerheid, boosheid, frustraties en onbekende emoties komen kijken. Daarom is het juist zo belangrijk om een specialist te laten helpen. Er zijn al genoeg zorgen op dat moment, het is niet erg om een paar van die zorgen op iemand anders zijn schouders te laten rusten. Een jeugdrecht advocaat is gespecialiseerd en weet precies wat je kunt verwachten, wat de rechten van het kind zijn en hoe je het kind zo goed mogelijk kunt begeleiden tijdens deze zware periode. De juiste soort hulp en begeleiding is cruciaal als een kind in aanraking komt met het jeugdrecht, want dit zal de basis vormen voor de rest van de toekomst.
Weet je even niet meer zo goed wat je nu precies moet doen en wordt het je allemaal even te veel? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij luisteren aandachtig naar jouw verhaal en adviseren jou over de volgende stappen. Als er besproken wordt dat een advocaat op dit moment slim zou zijn, dan brengen wij jou in contact met de juiste specialist voor jouw zaak.

Jeugdstrafrecht

Veel mensen weten niet hoe het nou precies zit als een kind in aanraking komt met de politie en justitie. Kinderen onder de 12 mogen niet strafrechtelijk vervolgd worden. Zij mogen wel meegenomen worden naar het bureau om verhoord te worden. Wanneer jouw kind 12 jaar of ouder is, veranderen de zaken. Dan wordt het serieus. Het kind mag dan strafrechtelijk vervolgd worden. Het jeugdstrafrecht is een vak apart en het is dan ook belangrijk om een advocaat in te schakelen die verstand heeft van zaken en hierin gespecialiseerd is. Heb je hierbij hulp nodig? Neem vrijblijvend contact met ons op om te kijken wie jou het beste zou kunnen helpen.