RechtsgebiedenContractenrecht


Bescherm je toekomst

Wanneer je bedrijf begint te groeien wordt het tijd om werknemers aan te nemen die jouw werk wat makkelijker kunnen maken. Maar bij het aannemen van werknemers hoort ook een contract tekenen. Tevens zijn er nog veel meer contracten die getekend moeten worden als een bedrijf groeit. Wat dacht je bijvoorbeeld van opdrachtovereenkomsten? Koop- en verkoopovereenkomsten? Samenwerkingsovereenkomsten? Licentieovereenkomsten? En ga zo maar door.

Om al deze soorten contracten zo goed en volledig mogelijk op te stellen en af te handelen is het handig om juridische hulp in te schakelen. Zij weten precies wat de valkuilen bij dit soort dingen zijn en kunnen ervoor zorgen dat jij later geen problemen zult krijgen wat de juridische kant van deze dingen betreft.

Opstellen van overeenkomsten

Elke overeenkomst heeft een zogenaamde houdbaarheidsdatum. Als je al jaren lang hetzelfde contract gebruikt dan kan het zomaar voorkomen dat de bepalingen in het contract achterhaald zijn omdat deze allang niet meer geldig zijn met de huidige wet- en regelgeving. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Niet alleen is het contract dan niet meer rechtsgeldig, maar je kunt er dan ook geen beroep meer op doen. Wil je weten of jouw overeenkomsten nog wel geldig zijn met de huidige regels? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Algemene voorwaarden

Je ziet het tegenwoordig overal; de algemene voorwaarden. Deze moeten altijd eerst gelezen worden voordat je verder mag gaan. Dit is ook niet voor niets. De algemene voorwaarden zijn bedoeld om beide het bedrijf en de klant te beschermen en  te laten zien wat ze van elkaar kunnen verwachten. Maar het is natuurlijk niet zo dat je alles in die algemene voorwaarden kunt zetten wat je wilt. Hier zijn ook gewoon regels voor opgesteld. Het gebeurt nog vaak genoeg dat er regels in de algemene voorwaarden staan die juridisch gezien helemaal niet kloppen en zelfs in strijd zijn met wettelijke bepalingen. Wil je zeker weten of jouw algemene voorwaarden wel voldoen aan de regels die hiervoor opgesteld zijn? Laat een juridische check plaatsvinden. Dit kan gunstig zijn wanneer je later juridische problemen krijgt door de algemene voorwaarden, je kunt anders namelijk niet terugvallen op deze voorwaarden.

Procederen

Als de algemene voorwaarden juridisch in orde zijn is dat natuurlijk hartstikke mooi, maar dan moeten die regels nog wel nageleefd worden. Houdt een van de twee partijen zich niet aan de algemene voorwaarden? Wijs die partij dan nogmaals op de algemene voorwaarden en probeer er samen uit te komen. Hebben jullie een goed gesprek gehad maar worden de algemene voorwaarden alsnog het raam uit gegooid? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om in contact te komen met een advocaat. Wij kunnen jou helpen om de zaak sterk te maken bij een rechter.

Ondernemingsrecht categorieën