RechtsgebiedenConflicten


Onderneming

Als ondernemer heb je veel te maken met andere mensen, en dat betekent dus ook dat je mensen kunt tegenkomen die er anders over denken dan jij. Misschien blijft het gewoon bij een meningsverschil maar het kan ook zo zijn dat zij zich niet aan de afgesproken regels willen houden. Bij dat laatste hebben we het over een conflict. Als je in een conflict terecht komt is het belangrijk om te weten wat je rechten en plichten zijn als ondernemer. Of je nu te maken hebt met de verhuurder van jouw kantoor, een leverancier, een werknemer, een klant of een zakenpartner, het maakt allemaal niet uit, zolang jij je rechten en plichten niet door en door kent kun je niet op de juiste manier reageren. Regel daarom altijd een juridisch adviseur die gespecialiseerd is in het ondernemingsrecht. Hij weet wat jouw rechten en plichten zijn en weet precies wat jij kunt doen om dit conflict in goede banen te leiden.

Conflict contractenrecht

Een hele hoop conflicten waren niet nodig geweest als je alles in het begin goed had geregeld. De contracten en de algemene voorwaarden bijvoorbeeld. Veel conflicten zijn te vermijden door deze goed en volledig op te stellen zonder juridische gaten. Laat je hierbij bijstaan door een juridisch adviseur. De adviseur weet wat de algemene valkuilen zijn bij het opstellen van contracten en de algemene voorwaarden en kan deze conflicten al ver van tevoren vermijden door het juist invullen en toetsen hiervan. Laat alle contracten altijd om de paar jaar nakijken want soms zijn er al nieuwe regels opgenomen in de wet waardoor jouw contract eigenlijk helemaal niet meer geldig is. Zo vermijd je ook gelijk een discussiepunt tijdens een conflict.

Andere conflicten

Er zijn natuurlijk ook conflicten waar jij als ondernemer niet van tevoren rekening mee had kunnen houden. Iemand die zijn kant van de rekening niet betaalt bijvoorbeeld, of iemand die ontslag wilt nemen. Het zijn allemaal uitdagingen waar je mee te maken kunt krijgen als ondernemer. Maar dit zijn het soort uitdagingen die je niet uit de weg kunt gaan, die moet je proberen op te lossen. Wanneer er een conflict ontstaat buiten jouw schuld om kun je het beste gelijk een advocaat inschakelen om te helpen. De schade kan op deze manier beperkt worden en je weet dan zeker dat je juridisch gezien de juiste weg gekozen hebt.

Advocaat ondernemingsrecht

Het ondernemingsrecht is een ingewikkeld recht. In principe zijn het heel veel rechten in één recht. Hier kun je niet zomaar wijsheid uit halen tenzij je ervoor geleerd hebt. Als je hulp nodig hebt is het dan ook belangrijk om tijdig een advocaat in te schakelen die gespecialiseerd is in het ondernemingsrecht. Hij of zij kent de regels binnenstebuiten en achterstevoren waardoor jij zeker weet dat je juridisch sterk in je schoenen staat.

Ondernemingsrecht categorieën