RechtsgebiedenSmartengeld


Verschillende vergoedingen

Er zijn twee verschillende soorten vergoedingen die je kunt krijgen na een ongeval. De eerste soort is de schadevergoeding. Daarbij komt ook nong het smartengeld kijken. Het smartengeld kun je claimen als je lichamelijk of psychisch letsel hebt opgelopen als resultaat van het ongeval. Als slachtoffer van het ongeval ben je vaak totaal niet bezig met bekijken wat voor inkomsten je nu allemaal misloopt en welke uitgaven je nu extra hebt. Je wilt gewoon zo snel mogelijk weer herstellen en jezelf beter voelen. Daarom is het belangrijk om een letselschade advocaat in te schakelen. Zij bekijken de zaak met een objectief oog en proberen de beste uitkomst voor jou te bereiken. Uiteindelijk proberen zij jou weer op het juiste pad te krijgen om jouw toekomst en inkomen weer een beetje op gang te krijgen zonder dat jij je ergens zorgen over hoeft te maken. Jij kunt dus gewoon uitzieken op je eigen tempo.

Wat houdt smartengeld in?

Net zals een schadevergoeding een tegemoetkoming is, is smartengeld ook een tegemoetkoming maar dan voor de immateriële schade die geleden is. Het smartengeld kan bij zowel lichamelijk letsel als psychisch letsel uitgekeerd worden. Welk bedrag je precies terug krijgt wordt berekend door een letselschade specialist. Zij bekijken wat een reëel bedrag is ten opzien van de schade die geleden is en verhalen dit op de tegenpartij. De hoogte van dit geld wordt niet alleen gebaseerd op de schade die aanwezig is, maar ook op de gederfde levensvreugde.
De kosten van een letselschade advocaat zijn vaak niet voor jouw rekening. Meestal wordt dit ook op de tegenpartij verhaald.

Hoogte smartengeld

Er is geen vast bedrag vastgesteld voor het smartengeld. Dit verschilt per geval. Het is dan ook moeilijk om van tevoren in te schatten hoe hoog het smartengeld zal zijn. Vaak wordt hiervoor een letselschade advocaat ingeschakeld. Zij hebben alle kennis en expertise die nodig is om de (toekomstige) schade om te berekenen naar een geldbedrag. De hoogte van het smartengeld is afhankelijk van meerdere factoren, dit kan dus een ingewikkeld proces zijn. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken daar de ernst van het leed, maar ook naar de duur van het letsel, de leeftijd van het slachtoffer en andere zaken.

Advocaat inschakelen

Een letseladvocaat kost jou vaak geen ene cent om in te schakelen. De kans is namelijk heel groot dat de kosten hiervoor verhaald zullen worden op de tegenpartij. Wil je precies weten hoe dit allemaal in zijn werk gaat en hoe groot deze kans is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij brengen jou in contact met een letselschade advocaat. Deze zal jou verder helpen om de zaak netjes af te ronden. Neem altijd een letselschade advocaat in armen na een ongeval, zo heb jij zo weinig mogelijk stress en de meeste kans om op je eigen tempo uit te zieken.

Juridische hulp

Bij al deze dingen is het zaak om in ieder geval de juridische kanten door en door te kennenn. Het bestuursrecht is een ingewikkeld iets, dus je kunt hier het beste even contact voor opnemen. Wij gaan dan samen met jou aan de slag om te kijken wat jouw mogelijkheden zijn en hoe we jouw wensen het beste in vervulling kunnen laten gaan.