RechtsgebiedenLetselschade Advocaat


Gespecialiseerd

Het is al vervelend genoeg als er een ongeluk gebeurt, laat staan als er naar aanleiding van dit ongeluk ook nog eens letselschade opgelopen is. Zowel voor materiële als immateriële schade valt er een schadevergoeding te verhalen. Deze schade kan ontstaan zijn door een ongeluk, een bedrijfsongeval, maar ook door een medische fout. Wat de aanleiding ook is geweest, schakel altijd juridische hulp in als er sprake is van schade. Er is vaak meer schade te verhalen dan je zou denken. Een letselschade advocaat weet precies hoe alles in elkaar zit en kan jou helpen om de zaak zo goed mogelijk af te sluiten met het beste resultaat.

Is een letselschade advocaat verplicht?

Lang verhaal kort, een letselschade advocaat is niet verplicht maar wel enorm handig. Als leek heb je vaak niet de juiste kennis en expertise om de zaak zo goed mogelijk af te sluiten. Daarbij komt ook nog dat je na een ongeluk al genoeg stress en zorgen aan je hoofd hebt, dan zie je vaak het een en ander over het hoofd. Een letselschade advocaat kan helpen om het grote geheel in beeld te krijgen en daarbij ook nog toekomstige gevolgen in rekening te brengen. Dankzij de letselschade advocaat kun jij je leven weer zo goed mogelijk oppakken na het ongeval zonder financiele schade. Vaak worden de kosten voor de letselschade advocaat in rekening gebracht bij de tegenpartij, het kan dus geen kwaad om te kijken wat jou mogelijkheden zijn.

Welke schade kun je vergoed krijgen?

Je kunt niet alle soorten schade vergoed krijgen. Is er bijvoorbeeld een schade die je een dag voor het ongeval al hebt opgelopen? Dan spreekt het voor zich dat je deze schade niet kunt toevoegen aan de schade die je tijdens het ongeluk opgelopen hebt. Behalve fysieke schade kun je ook mentale, financiele en toekomstige schade vergoed krijgen afhankelijk van de situatie. Met toekomstige schade bedoelen we de inkomsten die je nu mis zou lopen door het ongeval. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een belangrijke stap in je carriere die nu of tijdelijk niet meer mogelijk is.

Letselschade advocaat

Niet alle schade kan verhaald worden op de tegenpartij. Het kan wel zo zijn dat je alsnog een gedeelte hiervan vergoed kan krijgen. Het is belangrijk om te weten wat jouw rechten zijn tijdens zo'n aanvraag. Wil je precies weten hoe alles zit? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen jou in contact te komen met de beste letselschade advocaat bij jou in de buurt. Ons doel is om jou zo goed mogelijk te helpen.