RechtsgebiedenAansprakelijkheid bij letselschade


Verantwoordelijk

Als je een ongeval of een medische fout hebt meegemaakt dan wil je de vinger naar iemand kunnen wijzen. Dat is begrijpelijk. Hoewel er niet bij elk ongeval een aanstichter aan valt te wijzen, is er vaak wel iemand die had kunnen voorkomen dat het ongeval had plaatsgevonden. Dit is dan de persoon die aansprakelijk gesteld kan worden. Het kan flink lastig zijn om iemand aansprakelijk te stellen. In sommige gevallen heb je geluk en erkent die persoon zijn schuld, maar vaak wordt de schuld maar gedeeltelijk erkend of helemaal niet. Als het jullie niet lukt om hier uit te komen, zowel met als zonder advocaat, dan zal de rechter moeten beslissen of de tegenpartij aansprakelijk gesteld kan worden. Let er wel op dat in dit geval de regel geldt 'wie eist, bewijst'. Dit betekent dat jij samen met jouw advocaat zal moeten bewijzen dat de tegenpartij wel degelijk aansprakelijk is voor het ongeval. Dit is waarom het zo belangrijk is om een goede advocaat in te schakelen bij letselschade.

Bewijs

Als je iemand aansprakelijk wilt stellen voor de geleden schade dan is het belangrijk om de oorzaak van de schade aan te kunnen wijzen. Dit staat centraal bij het beoordelen van de aansprakelijkheid. Zorg dus dat jouw verhaal helder en duidelijk op papier staat. Indien mogelijk zelfs met foto's als bijlage. Dit laatste wordt vaak vergeten in alle chaos, daarom kunnen de politie of de arbeidsinspectie ook een belangrijke rol spelen bij het verhalen van schade. Zij hebben vaak wel deze foto's. Getuigenverklaringen kunnen hier ook cruciaal zijn.
Wat ook een slimme zet is, is om na het ongeval gelijk naar de dokter te gaan. De dokter kan vaststellen wat op dat moment het letsel is als gevolg van het ongeval. Hou na het ongeval ook een dagboek bij waarin je opschrijft wat jouw klachten zijn en hoe deze invloed hebben op jouw leven. Zo kan het smartengeld beter vastgesteld worden. Zonder voldoende bewijs zal de gehele zaak afgewezen worden. Als dat gebeurt heb je pech en zul je alle schade zelf moeten dragen.

Advocaat letselschade

Zoals je waarschijnlijk al een beetje doorhebt is letselschade een ingewikkeld iets. Je krijgt te maken met allerle zaken die in het tempo van een sneltrein vastgelegd moeten worden zodat er zekerheid is. Dit kan allemaal heel frustrerend zijn, vooral als je nog overal last van hebt en gewoon op bed wilt liggen en herstellen. Neem vrijblijvend contact met ons op om in contact te komen met een letselschade advocaat. Zij zullen het werk uit jouw handen nemen waardoor jij rustig de tijd krijgt om te herstellen zonder alle stress die er nog bij zou komen.