RechtsgebiedenVergunningen


Soorten vergunningen

Zowel particulieren als ondernemers komen in aanraking met het bestuursrecht als er een vergunning aangevraagd moet worden. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een omgevingsvergunning, evenementenvergunning, parkeervergunning en nog veel meer. Het bestuursrecht is een ingewikkeld iets en alle soorten vergunningen hebben weer hun eigen regels. Als je wilt bouwen of renoveren heb je een omgevingsvergunning nodig. Maar ook als je die irritante grote boom wilt kappen of een in- of uitrit wilt bouwen aan jouw koophuis heb je een omgevingsvergunning nodig. Het is dus zaak dat je goed uitzoekt of je een vergunning nodig hebt en zo ja, welke. Wist je bijvoorbeeld dat je zelfs voor het plaatsen van een grafsteen op een graf een vergunning nodig hebt?

Vergunning afgewezen

Een vergunning kan voor allerlei redenen afgewezen worden. Sterker nog, ze worden best vaak afgewezen. Maar deze afwijzingen hebben lang niet altijd een goede reden. Zoals we eerder al zeiden komt er een hoop kijken bij het aanvragen van een vergunning, en daarmee bedoelen we vooral de regels die hierbij betrokken zijn. Wordt jouw vergunning geweigerd? Neem dan contact met ons op. De kans is groot dat er geen goede (juridische) reden is voor het weigeren van de vergunning. Dan zou jij alsnog de vergunning kunnen krijgen met de juiste argumenten.
Wij zullen samen met jou kijken hoe we het bezwaar het beste kunnen formuleren om de gewenste uitkomst te krijgen. De termijn om bezwaar in te dienen is vaak zes weken maar kan in sommige zaken ook twee weken zijn. Neem dus wel tijdig contact op.

Bezwaar maken tegen vergunning

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat iemand een vergunning heeft gekregen waar jij het helemaal niet mee eens bent. Zit je lekker van jouw uitzicht te genieten, krijgt de buurman ineens groen licht om een gedeelte aan zijn huis te bouwen. Nou, daar gaat je mooie uitzicht. Dan is het zaak om niet bij de pakken neer te zitten maar aan de slag te gaan en er werk van te maken. Het is tenslotte ook jouw comfort en woonruimte wat verstoord wordt. Je kunt dus ook, zelfs als er al groen licht is gegeven, in bezwaar gaan tegen de vergunning van een ander.

Geen bezwaar

Helaas zijn er een aantal gevallen waarin je geen bezwaar kunt maken tegen de vergunning. Wel kun je vragen of er rekening gehouden kan worden met jouw zorgen middels een ziwnswijze. Hierin kun je alsnog aangeven hoe jij last zou ervaren van deze vergunning en dan zal de aannemer hier rekening mee moeten houden. Hier gelden ook weer speciale regels voor.

Juridische hulp

Bij al deze dingen is het zaak om in ieder geval de juridische kanten door en door te kennenn. Het bestuursrecht is een ingewikkeld iets, dus je kunt hier het beste even contact voor opnemen. Wij gaan dan samen met jou aan de slag om te kijken wat jouw mogelijkheden zijn en hoe we jouw wensen het beste in vervulling kunnen laten gaan.

Bestuursrecht categorie├źn