RechtsgebiedenOntslag Advocaat


Ontslagen

Ontslag advocaat: Het zal je maar gebeuren. Je denkt lekker naar je werk te gaan en dan komt je baas met het nieuws dat hij je moet laten gaan. Dat wilt natuurlijk niemand te horen krijgen. Niet alleen moet je dan op zoek naar een nieuwe baan met nieuwe collega's, maar je raakt ook nog eens tijdelijk inkomsten kwijt. Het is een onzekere periode waar veel geregeld moet worden. Wij helpen jou daar graag bij. Niet elk ontslag is altijd even eerlijk en zo zijn er ook bepaalde soorten ontslag die helemaal niet rechtsgeldig zijn omdat er bepaalde procedures niet nageleefd zijn.

Wat moet je doen bij een ontslag?

Het belangrijkste om te doen bij een ontslag is om niet zomaar je handtekening neer te zetten. Op deze manier kun je geen inkomsten mislopen. Sommige documenten zijn namelijk zo samengesteld dat je geen uitkering meer ontvangt als jouw handtekening erop staat. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een vaststellingsovereenkomst. Vraag daarom altijd hulp van een ontslag advocaat als je hiermee te maken krijgt.

Officieel gezien mag je zelf geen initiatief nemen naar de werkgever toe als er sprake is van een ontslag. Laat daarom de werkgever naar jou toekomen met zijn voorstel en blijf vooral rustig. Het is lastig als er zoveel druk achter je komt te staan, maar je kunt het beste resultaat behalen als je rustig bent en goed kunt blijven communiceren. Als je het voorstel van jouw werkgever door onze specialisten laat controleren kunnen wij voor je kijken waar de onderhandelingsmogelijkheden liggen. Dit kan wel eens in jouw voordeel spelen.

Ben je het niet eens met het ontslag? Maak dit dan niet alleen verbaal duidelijk, maar ook schriftelijk. Als je schriftelijk bezwaar maakt staat het namelijk zwart op wit vast en kan de ontslag advocaat dit aankaarten als het naar een rechter zou gaan.
Verder is het ook belangrijk om te laten zien dat je wilt blijven werken. Blijf daarom altijd beschikbaar voor werk. Is de situatie zo gelopen dat jouw werkgever je naar huis stuurt? Maak er bezwaar tegen en maak duidelijk dat je graag je werkdag af wilt maken. Hiermee toon je nog steeds ambitie en initiatief. Dat wordt graag gezien als het gaat om bezwaar maken tegen een ontslag.

Transitievergoeding

Als kleine zekerheid voor werknemers is er de transitievergoeding uitgevonden. Het maakt in principe niet uit hoe lang je in dienst bent geweest, zodra er sprake is van ontslag heb je recht op een transitievergoeding. Er is echter wel één eis aan deze vergoeding en dat is dat je minimaal 12 uur per week voor jouw werkgever werkt. De hoogte van deze transitievergoeding gaat volgens speciale regels. Een kantonrechter kan wel beslissen om deze transitievergoeding te verhogen of juist te verlagen.