RechtsgebiedenSchade Verhalen


Schade

Er iets iets gebeurt waardoor je schade hebt geleden. Dan wil je natuurlijk het liefst geld zien om de schade te vergoeden. Hoe kan je iemand aansprakelijk stellen? En hoe kan je dan uiteindelijk schade verhalen bij die persoon? Bij een verkeersongeval gaat dit meestal vrij simpel, de verzekering probeert de schade bij de tegenpartij te verhalen. Maar er zijn ook gevallen waar de verzekering dit niet vanzelfsprekend doet, of waarbij dit niet mogelijk is. In zulk soort gevallen is het noodzakelijk om een advocaat in te schakelen. Het klinkt makkelijker dan het is, schade verhalen bij de tegenpartij. De juridische experts die gespecialiseerd zijn in het aansprakelijkheidsrecht weten precies hoe dit allemaal in zijn werk gaat. Zij begrijpen hoe jij denkt en gaan de uitdaging voor jou aan. Schade verhalen kan niet zomaar, dat moet op de juiste manier gebeuren. Hoe gaat dat precies in zijn werking?

Aansprakelijkheid vastleggen

Om schade te kunnen verhalen op iemand moet er eerst vastgelegd worden dat deze persoon ook daadwerkelijk aansprakelijk is voor de schade. Dit wordt altijd schriftelijk gedaan. Er wort uitgezocht wie de tegenpartij is en deze wordt daarna officieel aansprakelijk gesteld indien hier bewijs voor is. Het vaststellen hiervan is van groot belang en moet dan ook zo snel mogelijk gebeuren. Mochten jullie er samen niet uitkomen dan is het dus zaak om zo snel mogelijk juridische hulp in te schakelen. De schade moet (gedeeltelijk) erkend worden. Zodra de aanspakelijkheid erkend is kun je de geleden schade vergoed krijgen door de tegenpartij. Maar ook om de schade vergoed te krijgen is er eerst een hele procedure waar je doorheen moet komen. Er is zoveel wat geregeld en vastgelegd moet worden dat juridische hulp eigenlijk altijd de beste optie is als het om aansprakelijkheid gaat.

Schade verhalen bij de tegenpartij

Als er een schade is die je vergoed wilt hebben dan moet je dit claimen bij de tegenpartij. Zij zijn verantwoordelijk voor de uitbetaling van de vergoeding. Natuurlijk is het niet oz dat elke vorm van schade in aanmerking komt voor vergoeding, het kan ook zijn dat er maar een gedeelte vergoed wordt. Een expert kan jou hier meer informatie over geven. Deze zelfde expert kan ook gebruikt worden om schade vast te stellen. Immateriele schade is ook belangrijk om vast te stellen, maar dit wordt vaak vergeten als je alles zelf probeert te regelen. Denk hierbij aan letselschade maar ook aan mentale schade, medische kosten die gemaakt zijn, inkomsten die je nu misschien mis loopt omdat je ziek thuis zit en nog veel meer. Schakel daarom altijd juridische hulp in als je een claim wilt indienen.

Wij kunnen jou helpen in contact te komen met de juiste mensen voor jouw zaak. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.