RechtsgebiedenAdvocaat Aansprakelijkheidsrecht


Recht

Iedere burger in Nederland heeft het recht op een advocaat. Dit betekent dat je een advocaat mag hebben als je slachtoffer bent van iets, maar ook als jij diegene bent die aansprakelijk gesteld wordt voor de situatie. Dit is maar goed ook, want lang niet iedereen die aansprakelijk gesteld wordt is altijd schuldig.

Waar kan een advocaat mee helpen?

Wanneer je ervoor kiest om een advocaat in te schakelen zal deze jouw situatie bekijken. In eerste instantie is de advocaat objectief, maar hij zal altijd de kant kiezen van diegene die hij of zij bijstaat. Je hebt dus altijd iemand die jouw kant van het verhaal sterk probeert te maken.
Het is bij een zaak omtrent aansprakelijkheid altijd slim om een advocaat in te schakelen, het aansprakelijksheidsrecht is namelijk heel complex en bevat allerlei haken en ogen. Tevens is deze advocaat natuurlijk ook altijd op de hoogte van de laatste wetten en regelgeving omtrent het aansprakelijkheidsrecht. De advocaat zal jou verschillende vragen stellen over de situatie die jij moet beantwoorden. Zo kan de advocaat bepalen of er inderdaad sprake is van oorzaak door schuld. Ben jij diegene die juist slachtoffer is geworden? Dan zal de advocaat de andere partij, naar aanleiding van de vragen, aansprakelijk stellen en schade verhalen. Ben jij diegene die juist aansprakelijk gesteld wordt? Dan zal jouw advocaat hard maken waarom jij niet aansprakelijk bent voor de situatie.

Is een advocaat altijd nodig?

Een advocaat is niet altijd noodzakelijk. Het kan natuurlijk voorkomen dat beide partijen het met elkaar eens zijn over wie er aansprakelijk is voor de situatie. In dit geval kan het direct met de verzekering opgelost worden. Helaas komt het vaak voor dat iemand de schuld niet op zich wilt nemen terwijl de schuld wel degelijk bij die partij lag. Dan zal er een advocaat bij moeten komen. Het kan soms ook zo zijn dat de schuld, praktisch gezien, bij geen van beide partijen ligt. Toch is er dan vaak wel iemand aansprakelijk te stellen. In zo'n soort geval is het ook handig om een advocaat in te schakelen.

Waar vind ik een advocaat aansprakelijkheidsrecht?

Niet iedere advocaat kan zichzelf een aansprakelijkheidsrecht advocaat noemen. Hier moet je voor gespecialiseerd zijn. Laat het nou net zo zijn dat wij advocaten in dienst hebben die gespecialiseerd zijn in het aansprakelijkheidsrecht! Wij kunnen jou helpen om de zaak door te nemen en helder te krijgen. Zo weet je waar je aan toe bent en wat je kunt doen. Wij bieden onze diensten landelijk aan, dus je hoeft niet bang te zijn dat je net buiten het gebied valt. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer advies.