Heeft brexit invloed op mij: Mediators ondersteunen bij Brexitconflicten

Brexit

Heeft brexit invloed op mij: De Nederlandse Mediatorsvereniging, NMv, komt het bedrijfsleven te hulp bij Brexitconflicten. Deal of geen deal, veel contracten zullen met behulp van advocaten juridisch worden aangepast.

Tegelijkertijd zal de uitwerking en uitvoering van de Brexit op meerdere niveau’s in het bedrijfsleven, en mogelijkerwijs ook in privélevens. Hierdoor kan er onvrede en spanning ontstaan. Onvrede vanwege onzekerheid, grote veranderingen, aanpassingen in de werkwijze, vaak versterkt door cultuurverschillen.

Cultuurverschillen

Juist die cultuurverschillen komen naar boven als de Brexit echt een feit is geworden. Want de paraplu van Europese afspraken en wetgeving geldt dan niet meer. Een eenduidige Britse manier van werken bestaat ook niet. Wales, Noord Ierland en Schotland hebben hun eigen wetten, gewoontes en regels.

Om die onzekerheid en onvrede, naast het juridisch gesteggel in goede banen te leiden, lanceert de NMv de website www.brexit-problemen.nl . Een Platform waar bedrijven ervaren Cross-Border mediators, internationaal werkende mediators, kunnen vinden. Welk met hun specifieke kennis en ervaring de bedrijven kunnen ondersteunen in deze complexe conflicten.

Bemiddeling

Conflictbemiddeling betekent ook de goede verhoudingen bewaren, ook gedurende het juridische geschil. Het bedrijfsleven kan zich niet permitteren dat het werk stil komt te liggen. De pool van internationaal opererende mediators op de website www.brexit-problemen.nl zijn allen lid van de NMv. Dit is de grootste beroepsvereniging van mediators in Nederland. Ze werken allen onder
de standaarden en regels van het IMI, MfN- en ADR register.

Over NMv
De Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) behartigt de belangen van ruim 2.200 professionals. Zij zijn daarmee de grootste beroepsvereniging voor mediators als het gaat om belangenbehartiging van mediators binnen de politiek en het bedrijfsleven. Netwerken, continue persoonlijke ontwikkeling, een betere rechtspositie van mediators en het vergroten van de markt voor mediation zijn de speerpunten van de NMv. Natuurlijk vraag je af… “Heeft Brexit invloed op mij”. Dit hangt compleet af van jouw situatie, wil je meer hierover weten en of brexit invloed heeft op jouw leven, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Deel deze artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *