Voorbeeldbrief Bezwaarschrift

Voorbeeldbrief Bezwaarschrift

Heeft een instantie een beslissing gemaakt waar jij het niet mee eens bent? Wij helpen jou om bezwaar te maken met voorbeeldbrief bezwaarschrift.

Hoe maak je bezwaar?
Wanneer je in bezwaar gaat tegen een beslissing van een instantie, doe je dit altijd met een bezwaarschrift. Hierin leg je uit waarom je het niet eens bent met de beslissing. Het is belangrijk om dit op tijd te doen, en het liefst zo snel mogelijk, zodat je binnen de termijn blijft.
De brief moet aangetekend verstuurd worden aan de instantie die het besluit nam. Met het woord instantie bedoelen we bijvoorbeeld de Belastingdienst, het UWV of de gemeente.

In de brief moet uitgelegd staan waarom je het niet eens bent met de beslissing, en dat je jezelf graag wilt verklaring in een hoorzitting. Daarnaast is het ook belangrijk om een kopie mee te sturen van de beslissing waartegen je bezwaar maakt wanneer je de voorbeeldbrief van de bezwaarschrift gebruikt.
Let op, de instantie is niet verplicht om te wachten met het uitvoeren van de beslissing. Het is dan ook belangrijk om dit ook nog te vragen.

Belangrijke informatie
De brief die wij jou bieden is een voorbeeldbrief. Deze moet je zelf nog aanpassen aan jouw persoonlijke situatie, en je bent zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de brief.

Het liefst wil je de brief in drievoud printen. Zo kun je één versie aangetekend sturen, één versie per gewone post, en kun je nog een kopie voor jezelf bewaren voor in jouw administratie.

Zoals we al eerder zeiden, is het belangrijk om het bezwaar tijdig in te dienen. Ben je om welke reden dan ook iets later? En is het de laatste dag van de bezwaartermijn? Ga dan zelf langs bij de instantie en vraag om een ontvangstbevestiging zodat je nog binnen de bezwaartermijn zit.
Het is bij sommige instanties mogelijk om via internet bezwaar te maken. Dit is niet altijd het geval. Als dit wel zo is, dan kun je deze informatie meestal op de website van de instantie vinden. Je kan gratis de Voorbeeldbrief Bezwaarschrift downloaden hieronder

Mocht je alsnog niet uitkomen kan je altijd ons nog een bericht sturen en een van ons specialisten helpt je graag

Attached Files

Bestand
Voorbeeldbrief Bezwaarschrift
  • Versie
  • Downloaden 5
  • Bestandsgrootte 1.86 KB
  • Aantal bestanden 1
  • Datum plaatsing 09/12/2020
  • Laatst bijgewerkt 14/12/2020