Rechtshulp in Noord-Holland

Telefoonnummers Amsterdam
020 369 9837
Den Haag
070 568 0854
Rotterdam
010 668 0102
Almere
036 369 0082
Leiden
071 569 0214
Utrecht
030 369 0461

Juristen

Het leven is onvoorspelbaar. Het kan dan ook wel eens gebeuren dat je rechtshulp nodig hebt. Woon je in Noord-Holland en heb je juridische hulp nodig? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Wij hebben een team deskundigen die betrouwbaar, snel en betaalbaar zijn. Wij richten onze juridische hulp niet alleen op particulieren maar staan ook dag en nacht klaar om bedrijven te ondersteunen.

Als particulier kun je bij ons terecht voor verschillende soorten juridische hulp. Denk hierbij aan bijvoorbeeld juridische problemen met betrekking tot huur maar ook dingen zoals geschillen met een (ver)huurder. Van een burenruzie tot een echtscheiding, onze deskundigen kennen de rechten en plichten van binnen en buiten. Een advocaat kan best prijzig zijn en dat snappen wij, daarom bieden wij de hulp van ons deskundige team aan voor een betaalbare prijs.

Natuurlijk kun je als bedrijf ook te maken krijgen met verschillende rechten en plichten. Zo heb je als bedrijf onder meer te voldoen aan het arbeidsrecht, overeenkomstenrecht, incassorecht, ondernemingsrecht en nog veel meer. Er zitten veel haken en ogen aan een bedrijf runnen. Daarom bieden wij ook voor bedrijven de beste deskundige hulp aan.

Wij bieden onze juridische hulp landelijk aan omdat wij vinden dat iedereen hulp verdient. Ben je een inwoner van de provincie Noord-Holland dan kun je dus ook op onze hulp rekenen.

Rechtsgebieden

Juristen in Noord-Holland

Noord-Holland is een provincie in het noordwesten van Nederland. De provincie telde op 1 januari 2019; 2.853.359 inwoners. De provinciehoofdstad is Haarlem, de grootste stad is Amsterdam.
Noord-Holland bestaat grotendeels uit een kopvormig schiereiland tussen de Noordzee, de Waddenzee en het IJsselmeer. In het zuiden grenst de provincie aan Noord-Holland en Utrecht, in het oosten door middel van de Houtribdijk, de Hollandse Brug en Stichtse Brug aan de provincie Flevoland en in het noorden door middel van de Afsluitdijk aan de provincie Friesland.

De provincie kan worden onderverdeeld in een noordelijk deel ("Hollands Noorderkwartier") en een zuidelijk deel, waarbij het Noordzeekanaal (en vroeger het IJ) als grens fungeert.
In Noord-Holland worden verschillende dialecten gesproken. Landelijk geniet het Amsterdams de meeste bekendheid, dat behalve in Amsterdam ook in steden als Alkmaar, Purmerend en Hoorn veel is te horen, omdat hier veel Amsterdammers wonen. De meest typische dialecten vindt men op het platteland. Hoe noordelijker men komt, hoe meer het lokale dialect van de standaardtaal afwijkt; vooral het Tessels en het Wierings hebben een heel eigen karakter.

Net als in andere dialectgebieden is ook in Noord-Holland sprake van een teruggang van de dialecten. Toch zijn sommige dialecten nog opvallend vitaal. Met name het Volendams wordt ter plaatse nog heel algemeen gesproken. Andere dialecten, zoals het Aalsmeers, zijn nagenoeg verdwenen.

Het IJ is vanouds een barrière en dat blijkt ook uit de dialecten. De dialecten ten noorden van het IJ zijn de meest afwijkende.

Noord-Holland is opgedeeld in 47 gemeenten en 9 bestuurskrachten, deze bestuurskrachten zijn:

[/cs_column][/cs_row]
  • Amstelland-Meerlanden
  • Gooi en Vechtstreek
  • Kop van Noord-Holland
  • West-Friesland
  • Zaanstreek-Waterland
  • Zuid-Kennemersland